Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δίκτυο χιονοδρομικών κέντρων προτείνει ο Άγγελος Τόλκας

Την επέκταση της λειτουργίας του θεματικού τραίνου “Τραινοσκί” και στο Νομό Ημαθίας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκινά δοκιμαστικά για το Καϊμάκτσαλαν χιονοδρόμοι και επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο απολαμβάνοντας ελκυστικές προσφορές.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο Άγγελος Τόλκας κατέθεσε προς τους Υπουργούς πρόταση για δημιουργία συμπλέγματος χιονοδρομικών κέντρων με συμπληρωματικές δράσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο και ισχυρό κέντρο τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού στη βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, επαναφέρει την ανάγκη για ολοκλήρωση των απαραίτητων οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόταση του Βουλευτή, τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής (Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Καιμάκτσαλαν) θα αναπτυχθούν –το καθένα με την ιδιαιτερότητά του- στον χειμερινό τουρισμό, τη χιονοδρομία και σε άλλες παράλληλες δράσεις, όπως ο αρχαιολογικός και θρησκευτικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός.

Στόχος είναι η συνολική οικονομική ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: